Behandeling per soa

Chlamydia

Behandeling van chlamydia.

Indien je een chlamydia hebt krijgt je van ons een recept voor antibiotica. Dit recept kan worden opgehaald op onze locatie in Groningen of worden gefaxt naar een apotheek van jouw keuze.
Bij de apotheek kun je de medicatie halen. Chlamydia is goed te behandelen. Je krijgt waarschijnlijk azitromycine (500 mg, 2 tabletten eenmalig). Een ander middel is doxycycline (2 keer per dag 100mg gedurende zeven dagen).

Het is belangrijk de kuur af te maken, ook als je geen klachten (meer) hebt en een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Gonorroe

Behandeling van gonorroe.

Wanneer je gonorroe hebt, kun je voor de behandeling langskomen in ons centrum in Groningen. Als behandeling krijg je hier een injectie met antibiotica ceftriaxon (PCH 500 mg injectie).
De kosten voor de injectie liggen rond de €12,- en kunnen worden vergoed vanuit de basisverzekering, van het eigen risico.

Het is belangrijk een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Trichomonas

Behandeling van trichomonas.

Indien je een trichomonas hebt krijgt je van ons een recept voor antibiotica metronidazol (500mg, 4 tabletten eenmalig).

Dit recept kan worden opgehaald op onze locatie in Groningen of worden gefaxt naar een apotheek van jouw keuze. Bij de apotheek kun je de medicatie halen.

Het is belangrijk een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Hiv, hepatitis-B, syfilis

Behandeling van hiv, hepatitis-B, syfilis.

Binnen ons centrum behandelen we deze soa niet.

Voor behandeling en verdere begeleiding word je verwezen via de GGD Groningen naar de soa-poli van het UMCG. Je kunt ook naar je huisarts voor verwijzing.