Behandeling per soa

Chlamydia

Behandeling van chlamydia.

Indien je een chlamydia hebt krijgt je van ons een recept voor antibiotica. Dit recept kan worden opgehaald op onze locatie in Groningen of worden gefaxt naar een apotheek van jouw keuze.
Bij de apotheek kun je de medicatie halen. Chlamydia is goed te behandelen. Je krijgt azitromycine (500 mg, 2 tabletten eenmalig) of doxycycline (2 keer per dag 100mg gedurende zeven dagen).

Het is belangrijk de kuur af te maken, ook als je geen klachten (meer) hebt en een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Gonorroe

Behandeling van gonorroe.

Als behandeling krijg je een injectie met antibiotica ceftriaxon (PCH 500mg of PCH 1000mg).

Dit kan op onze locaties in Groningen en Leeuwarden.
De kosten voor de injectie liggen rond de €27,50.

Wanneer je elders woont kun je via het contactformulier een printbare uitslag opvragen. Met deze uitslag kun je bij de huisarts of GGD een behandeling aanvragen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen bij de huisarts of GGD te testen.

Het is belangrijk een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Trichomonas

Behandeling van trichomonas.

Indien je een trichomonas hebt krijgt je van ons een recept voor antibiotica metronidazol (500mg, 4 tabletten eenmalig).

Dit recept kan worden opgehaald op onze locatie in Groningen of worden gefaxt naar een apotheek van jouw keuze. Bij de apotheek kun je de medicatie halen.

Het is belangrijk een week geen seks te hebben na het starten van de antibiotica.

Hiv, hepatitis-B, syfilis

Behandeling van hiv, hepatitis-B, syfilis.

Binnen ons centrum behandelen we deze soa niet.

Voor behandeling en verdere begeleiding word je verwezen via de GGD Groningen naar de soa-poli van het UMCG. Je kunt ook naar je huisarts voor verwijzing.