Uitslag en behandeling

De uitslag

Wanneer je de testen hebt gedaan, hebt opgestuurd en de uitslag is bekend, ontvang je een mail met daarin verdere uitleg. Heb je na een week nog geen mail ontvangen neem contact met ons op.

Positieve of negatieve test

Is de uitslag van je test negatief?
Dit betekent dat er in die test geen soa is aangetoond. Heb je nog meer testen aangevraagd? Je ziet per test de uitslag.
Is de uitslag positief?
Dit betekent dat je een soa hebt. Je kunt hiervoor een behandeling krijgen. In ‘mijn uitslag’ wordt precies uitgelegd welke behandeling je kunt krijgen en hoe dat in zijn werk gaat.
Wil je vast meer weten? Zie hieronder per soa meer informatie over de behandeling:

chlamydia
gonorroe
trichomonas
hepatitis B
hiv
lues/syfilis

Behandeling

Wanneer je een soa hebt is het belangrijk dat je behandeld wordt. Dit kan in ons centrum in Groningen of bij je huisarts. Hoe sneller je start met een behandeling, hoe kleiner de kans op complicaties. Chlamydia, gonorroe, hiv, syfilis en hepatitis-B kunnen onbehandeld tot ernstige complicaties leiden. Ook kun je na een behandeling en een week geen seks geen soa meer doorgeven.

Wanneer je een soa hebt dan neem je contact op met onze receptie voor het maken van een telefonische afspraak. Op de afgesproken tijd wordt je gebeld door de verpleegkundige. Je bespreekt op dat moment of je bij ons of bij je huisarts een behandeling wilt. Wanneer je naar je eigen huisarts gaat krijg je van ons een printbare laboratorium uitslag.

Behandeling in ons centrum in Groningen

Zie hier per soa de bijbehorende behandeling.

Partner

Wanneer je een soa hebt neem dan contact op met onze receptie voor het maken van een telefonische afspraak. Op de afgesproken tijd wordt je gebeld door de verpleegkundige. Tijdens dit gesprek bespreek je welke (ex)partner(s) gewaarschuwd moeten worden en of je partner mee behandeld wordt. Hierdoor voorkom je verdere verspreiding.

Partnerwaarschuwing

Soapolinoord.nl werkt samen met partnerwaarschuwing.nl. In het telefonisch consult met de verpleegkundige bespreek je of je een code wilt om anoniem te waarschuwen via partnerwaarschuwing.nl.

Printbare uitslag

Wil je een printbare versie van de uitslag? We bieden dit op verzoek aan. Je kunt jouw aanvragen via het contactformulier of telefonisch.