FAQ: Hoe werkt het

Hoe vraag je de test aan?

Nadat je online de vragen hebt doorlopen krijg je een testadvies te zien. Dit kan zijn één of meerdere testen. Je beslist daarna zelf of en welke testen je wilt bestellen. Je kunt natuurlijk ook testen bestellen zonder de online test door te lopen. Je kunt kiezen of je de testen thuis wilt ontvangen of wilt afhalen op onze locatie in Groningen.

Kan ik voor meerdere personen bestellen?

Een bestelling is persoonsgebonden. Je kunt niet voor meerdere personen aanvragen.

Worden de testen opgestuurd of kan je deze afhalen?

Je kunt kiezen of je de testen thuis wilt ontvangen of wilt afhalen. 

Bij opsturen: 
Wanneer we je bestelling hebben ontvangen sturen we je een blanco envelop met daarin de benodigde testen, duidelijke instructies en laboratoriumformulier(en).

Bij afhalen: 
Wanneer we je bestelling hebben ontvangen maken wij deze klaar. Je kunt deze vanaf de volgende werkdag tussen 13.00u en 16.15u afhalen bij onze receptie aan de Radesingel 11 in Groningen. Je ontvangt een blanco envelop met daarin de benodigde testen, duidelijke instructies en laboratoriumformulier(en). 

Hoe neem je de testen af?

Wil je testen op chlamydia en/of gonorroe dan kun je dit eenvoudig zelf thuis uitvoeren en vervolgens met de bijgevoegde antwoordenvelop opsturen naar het laboratorium. Je ontvangt duidelijk instructies en alles wat je nodig hebt zit in het pakketje. 

Voor onderzoek naar hiv, syfilis/lues, of hepatitis-B is bloedafname nodig. Je ontvangt in dat geval een laboratoriumformulier, waarmee je naar onze priklocatie in Groningen of Leeuwarden kunt gaan. 

Als je liever niet via internet wilt testen kun je direct een afspraak maken voor een consult bij onze BIG- geregistreerde verpleegkundige. Dit consult kan in ons centrum in Groningen, telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden. Neem hiervoor contact op.

Een bestelling is persoonsgebonden. Je kunt niet voor meerdere personen bestellen. 

Kan ik testen versturen bij extreme buitentemperaturen?

De buitentemperatuur heeft geen invloed op de uitslag van de testen. Maar bij extreme temperaturen (boven de 35°C en onder de 10°C) adviseren we je gebruik te maken van een servicebalie van PostNL of van een medische postbus.

Hoe lang kan ik de testen bewaren?

Je kunt de testen bewaren tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Hoe krijg je de uitslag?

Binnen een week krijg je een mail met een code om je uitslag te bekijken. Met deze code kun je inloggen op mijn uitslag

Waar is het testadvies op gebaseerd?

Het testadvies is gebaseerd op de antwoorden die je gegeven hebt op de vragen. In het advies wordt er rekening mee gehouden of je hetero/homoseksuele contacten hebt, wat voor seks je hebt gehad en hoe lang  geleden het contact was.

Dit komt overeen met het advies wat de huisartsen geven (NHG-standaard ‘het soa-consult’)

Aanvulling voor mannen die seks hebben met mannen:

De NHG richtlijn 2019 adviseert om bij mannen die seks hebben met mannen op alle locaties (anaal, oraal, urine) te testen. De reden hiervoor is dat er regelmatig een anale en/of orale soa gevonden wordt, ondanks dat er geen anale en/of orale seks heeft plaatsgevonden.

Staat je vraag hier niet tussen? 

Neemcontact met ons op.