FAQ: Ben ik anoniem?

Kan ik anoniem testen?

Vaak wordt met anoniem testen bedoeld: Ik wil niet dat er ooit iemand achter komt dat ik een soa test doe/gedaan heb. Ofwel, er mogen geen gegevens naar buiten komen. Je wilt er op kunnen vertrouwen dat we zorgvuldig met je gegevens omgaan.

Daarom leggen we hieronder uit welke informatie van je wordt gevraagd en wat we daarmee doen:|

  • Om je bestelling te kunnen bevestigen én om je toegang te kunnen geven tot de testuitslag hebben we een e-mailadres nodig. Jij bepaalt welk e-mailadres je daarvoor gebruikt. We sturen alleen berichten die nodig zijn in verband met je bestelling. We delen dit e-mailadres nooit met derden.

Als je de testen via de post wilt ontvangen, hebben we adresgegevens nodig. Jij bepaalt welk adres je daarvoor gebruikt. Ook dit wordt nooit met derden gedeeld en we versturen nooit ongevraagde post. Je bestelling wordt verstuurd in een blanco envelop. Wil je geen adres opgeven? Dan kun je de bestelling afhalen op onze locatie in Groningen.

  • Om te kunnen testen hebben we je naam, geboortedatum en geslacht nodig. Daarmee kunnen we betrouwbare en volledige zorg bieden waar we voor staan, vanaf het testen tot de behandeling. Deze gegevens worden alléén opgeslagen in de beveiligde omgeving van het laboratorium en van ons eigen patiëntendossier. En wordt niks met derden gedeeld zonder jouw toestemming.